KLASSIEK VAREN

OVER ONS

Wij zijn gestart in 2002 met de aanschaf van een klassieke houten motorboot van 6 meter lang, gemaakt door de Deense werf Nordborg Kano. Foto's en nadere informatie over deze boot vindt u onder Nordson op deze site.

Tijdens de in 2008 begonnen economische crisis werd ons al snel duidelijk dat de vraag naar klassieke motorboten sterk is teruggelopen, voornamelijk omdat veel mensen terugschrikken voor de kosten van het onderhoud. Hierdoor zal de kwaliteit van de klassieke boten niet worden bevorderd. Door samen met de huidige eigenaar hun schip geschikt te maken voor de verkoop, en alle met het onderhoud en beheer samenhangende werkzaamheden te verrichten, hopen wij daadwerkelijk te kunnen bijdragen aan het onderhoud en behoud van klassieke schepen.

Wij richten ons in eerste instantie op klassieke boten, gebouwd tussen 1945 en 1970. Voor schepen gebouwd voor 1945 zijn andere organisaties actief, zoals de vereniging Oude Glorie en de Federatie Varend Erfgoed Nederlan (FVEN).

Heeft u een klassieke motor- of zeilboot, en die wilt u ook restaureren en/of verkopen? Neemt u dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.