KLASSIEK VARENIn augustus 2020 hebben we van een liefhebber het verzoek gekregen om een runabout uit 1935 over te nemen, dit omdat deze liefhebber inmiddels 80 jaar is en al 15 jaar in Frankrijk woont. Dit bootje heeft al die tijd in een botenloods gestaan in Loosdrecht, waarbij de boot en de motor zorgvuldig zijn onderhouden. De boot verkeert in nagenoeg originele staat.

De boot betreft een Horacle Dodge Runabout van 5 * 1,75 * 0,50 meter. De motor is een Lyncoming aircraft and engine corporation 4 cilinder benzine motor van circa 40 pk. De motor is voorzien van een keerkoppeling en een vaste schroefas. De motor is nagekeken, voorzien van waar nodig nieuwe pakkingen en loopt uitstekend.

De boot is in 1935 ingevoerd door Bob Maas, in die tijd een bekende Olympisch zeiler, uit Wikipedia:

"Adrianus Lambertus Joseph (Bob) Maas (Batavia (Nederlands-Indiƫ), 18 oktober 1907 - Hilversum, 17 december 1996) was een Nederlandse zeiler. Hij vertegenwoordigde Nederland op verschillende internationale wedstrijden. Viermaal kwam hij uit op de Olympische Spelen en won daarbij drie medailles.

Voor Nederland won Maas de zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van 1932 in Los Angeles in de klasse snowbird. Met zijn broer Jan Maas, nam hij ook deel als stuurman aan de Star-klasse. Voor deze klasse was een parcours uitgezet op zee, buiten de haven van Los Angeles, Long Beach tussen de vaste wal en Catalina Island. Hierbij eindigde hij met 14 punten op een zesde plaats.

Daarna nam hij als zeiler nog driemaal deel aan de Olympische Spelen bij de Star-klasse, maar deze keren niet meer met zijn broer. In 1936, met Willem de Vries Lentsch, en 1948, met Eddy Stutterheim, won hij met brons in de Star-klass"

Het wekt geen verbazing dat de boot Bobootje heet ...

Bob heeft de boot ongeveer 50 jaar (!!) gehad, daarna is de boot 35 jaar (!!) van de vorige eigenaar geweest. Bobootje werd kennelijk vooral gebruikt op Loosdrecht, om te waterskieen. De originele houten ski's zitten er nog bij!

Wij kunnen helaas niet alle boten houden, daarom zoeken we een nieuwe liefhebber, die prijs stelt op een originele jaren 30 boot. De boot staat op een trailer, en er zit ook nog een volledig dekkleed bij.