KLASSIEK VAREN

DE VRIES LENTSCH MOTORKOTTER

Dit motorjacht is bijna 10 meter lang, en in 1966 gebouwd door de werf van De Vries Lentsch te Alphen aan de Rijn. Het schip is rondspant gebouwd, met een fraaie waaiersteven. De breedte is 3,10 meter, de diepgang bijna een meter en de doorvaarthoogte iets minder dan 2,50 meter met de mast naar beneden. De Volvo dieselmotor brengt u overal heen, bij een verbruik van circa 4 liter diesel per uur. U kunt minstens 100 uur varen voordat de tank leeg is.

Dit schip is in de periode 2009-2011compleet gerestaureerd. Het gehele schip is opnieuw geverfd, er is een boegschroef geplaatst, een vuilwatertank met electrisch toilet, nieuwe matrassen en de gehele inventaris is vernieuwd.

Het schip is geschikt voor een bemanning van vier personen. De stahoogte (en de lengte van de kooien) is circa 1,85 meter. In de voorpiek vindt u een V-vormig bed met twee slaapplaatsen, een toiletruimte en de keuken. De toiletruimte is voorzien van een electrisch toilet, die uiteraard is aangesloten op een vuilwatertank. De keuken is voorzien van een tweepits kooktoestel. Verder vindt u hier uiteraard de keukeninventaris en warm/koud stromend water. De koelkast is in de stuurhut geplaatst.
 
In de stuurhut is ruim plaats voor de opvarenden. De stuurman beschikt over een eigen zitplek, en heeft direct zicht op de apparatuur bestaande uit marifoon, gps-kaartplotter met kaarten van het binnenwater van Nederland, en de radio. Verder kan in de kajuit gegeten worden, men kan tv kijken of een boekje lezen. Op koude dagen houdt de verwarming de boot behaaglijk.

In de kuip kan van de zon genoten worden. Ook bestaat de mogelijkheid om vanuit de kuip de motor te bedienen en de boot te besturen. De achterkajuit tenslotte is voorzien van twee eenpersoons kooien.

Fellowship op de Hiswa van 1966!